در حالی که انتظار عذرخواهی از بروز حوادث ناگوار بیمارستانی، حداقل انتظار از مدیران آن است، اما در ماجرای چشم پزشکی نگاه و ولی عصر تبریز -که اتفاقاً در هر دو بیمارستان، اسامی چهرههای سرشناس سیاسی-اجتماعی در دولت و مجلس بر تارک میدرخشد-، هنوز عذرخواهی خاصی را شاهد نیستیم و اتفاقاً تأکید دارند که چنین اشتباهاتی رخ داده و خواهد داد!
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، در فراموشی و خاموشی فرهنگ پذیرش تقصیر و عذرخواهی از بابت آن، صرفاً ابراز تأسف دکتر محمد شیرخانلو، یکی از اعضای هیئت مدیره بیمارستان نگاه را شاهد بودهایم که آن هم به عنوان استوری، در صفحه مجازی بیمارستان با شش هزار و یکصد دنبالکننده انعکاس یافته است.
برای اهالی رسانه و شهروندان، اشتباهات انسانی در کار پزشکی، چیز عجیبی نیست و بالاخره احتمال خطا در هر کاری وجود دارد. اما مسأله اصلی نپرداختن به اولین گزینه، در بروز چنین خطایی است. یعنی عذرخواهی و کمک به تسلای مختصر خاطر آسیبدیدگان.
در این میان مواضع مدیران این بیمارستانها و بیانیههای صادر شده، اثری از پوزش و عذرخواهی ندارد. آن هم در شرایطی که موضوع از طریق رسانهها و از جمله سایت تابناک، به اطلاع افکار عمومی رسیده است و قوه قضائیه نیز به طور جدی پیگیری را در دستور قرار داده است.
همانگونه که بیمارستان ولی عصر تبریز، اهدای شاخه گل توسط یک کودک به کادر درمانی را برجسته کرده و خبر آن را منتشر میکند، انتظار است که در برابر حادثه ناگوار اخیر نیز حال اطلاعرسانی و دلجویی را به همین شکل انجام داده و برجسته کند.
اما در روزهای اخیر، برخی از اخبار مرتبط با این خبر در سایتهای خبری آذربایجان شرقی، از دسترس خارج شده و برای دیگر خبرها نیز از عنوان «یک بیمارستان در تبریز» به جای عنوان بیمارستان ولی عصر استفاده میشود.
در هر حال مواضع هر دو بیمارستان تقریباً شبیه هم بوده است. هر دو ابتدا سکوت پیشه کرده و بعد از اطلاعیابی رسانهها و انتشار خبرهای مربوطه، روال شکایت از کارمندان خود را به عنوان عامل احتمالی در پیش گرفتهاند. هر دو بیمارستان هم عنوان کردهاند که به دلیل پیگیریهای قضایی، ترجیحشان عدم اطلاعرسانی بوده تا کار با روند مناسب قضایی پیش گرفته شود. و البته که در موارد عمدهای، لطف آنها شامل اهالی رسانه نیز شده است. بیمارستان نگاه، اطلاعرسانی تابناک را با مصادره به مطلوب آیات قرآنی، تلاش برای اشاعه گناه و منکر توصیف کرده و در حالی که رئیس بیمارستان و عوامل مرتبط دیگر، به اصل ماجرا -و در واقع انجام گناه اقرار کرده و پرونده در قوه قضائیه در دست بررسی است-، خبر تابناک را، خبری سراسر کذب و به قصد تشویش اذهان عمومی توصیف کرده است. البته
تابناک با توضیحاتی جوابیه مذکور را انتشار داده است.
در این میان فقدان عذرخواهی در مدیران بیمارستان ولی عصر تبریز، که متعلق به شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور است حتی اعتراض جبهه اصلاحات استان آذربایجان شرقی را نیز در پی داشته است.
هر چند رسانهها در مورد بیمارستان ولی عصر تبریز از اعتراف متهمین حادثه خبر دادهاند، اما در مورد بیمارستان چشم پزشکی نگاه، روند رسیدگی قضایی در حال جریان است و شاید روند به گونهای دیگر باشد.
هر حکمی برای این عوامل احتمالی در نظر گرفته شود، دلیلی بر این نیست که مدیران بیمارستانی تمایلی به عذرخواهی در قبال حوادث رخ داده نباشند.
بیمارانی که به امید بهبود بینایی خود و با هدف انجام عمل آب مروارید به بیمارستان خصوصی چشم پزشکی "نگاه" مراجعه کرده بودند، اکنون با عواقب ناگواری مواجه شدهاند. این بیماران نه تنها بینایی خود را از دست دادهاند، بلکه خبرهای رسیده از حال ناخوش جسمی آنها نیز حکایت میکند. ظاهراً بعد از چنین اتفاقاتی، تا مدتها عوارض و تبعات دیگر برای آنها ایجاد میشود.
«تزریق آب مقطر بهجای داروی شیمیدرمانی به برخی بیماران و به خطر انداختن جان آنها در بیمارستان ولی عصر تبریز» نیز از اتفاقات ناگوار این روزها بود که به گفته محمد تقی سلطانی، رئیس پلیس آگاهی آذربایجان شرقی، احتمال فوت بیماران خاص در اثر عدم استفاده از داروی خریداری شده توسط همراهان بیمار متصور است و در این خصوص تعداد ۲۰ فقره پرونده قضایی با دعوت از اولیای دم متوفیان تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
در این شرایط، جدیت و پیگیریهای نیروی انتظامی و قوه قضائیه، جای امیدواری است و منجر به تسلای خاطر نسبی آسیبدیدگان از این حوادث و کاهش آلام خانواده و شهروندان میشود. مخصوصا در زمانی که اولین
صحبتهای افراد نابینا شده در بیمارستان نگاه، زوایای جدیدی از واقعیت را آشکار کرده است.